Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشر هنوز کتاب «از لذت آنی تا ملال فوری: جستارهایی کوتاه درباره زندگی روزمره ایرانی» نوشته فردین علیخواه را با شمارگان هزار نسخه، ۲۰۵ صفحه و بهای ۸۹ هزار تومان منتشر کرده است.

نویسنده این کتاب جامعه‌شناس است و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان. او رساله دکتری خود در رشته جامعه‌شناسی را در موضوع «پتانسیل اعتراض سیاسی در شهر تهران» نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار او نشان از رویکردی خاص و جزءمحور در تحلیل جامعه دارند. از جمله تالیفات پیشتر منتشر شده او می‌توان به «تا طلاق نگرفتند کتاب ننوشتند: تحلیل‌هایی از جامعه ایران»، «رویکرد اجتماع‌محور در پیاده‌راه‌سازی» و «سنجش مفاهیم در پیمایش‌های اجتماعی» اشاره کرد.

همچنین «خیابان: نمونه اصلی یک فضای عمومی اجتماعی» نوشته ویکاس مهتا، «دگرگونی شهرها: نظریه شهری و حیات شهری» نوشته دیوید سی. تورنز و «مصرف‌گرایی؛ شیوه‌ای از زندگی» نوشته استیون مایلز، نیز از جمله ترجمه‌های منتشر شده اوست.

معیارهای علیخواه در تحلیل جامعه معمولی دیدن پدیده‌های غیرمعمولی و همچنین غیرمعمولی دیدن پدیده‌های که در جامعه ایرانی معمولی تلقی می‌شوند. است. به قول خود نویسنده خیره شدن به زندگی روزمره و کشف موضوعاتی برای نوشتن از دل آن، مهم‌ترین ویژگی کتاب «از لذت آنی تا ملال فوری» است.

آنچه در این کتاب مخاطب با آن مواجه است، نوشته‌هایی درباره زندگی روزمره ایرانی است. پیژامه، فینگرفود، عروسی، پدر و مادر بودن، لایک نکردن، بی‌تربیتی، شوآف کردن، شاخ اینستاگرام شدن، بدوبراه گفتن، به سفر رفتن، قرنطینه، شرکت نکردن در مجلس ترحیم از جمله موضوعاتی است که علیخواه درباره آنها به زبانی ساده نوشته است.

زبان ساده نیز از ویژگی‌های نویسنده در کتاب «از لذت آنی تا ملال فوری» است. به همین دلیل عموم مخاطبان در هر سطح اجتماعی و میزان سوادی که دارند، مخاطبان این کتاب هستند. سطر سطر این کتاب هشداری است به مخاطبان تا به جزییات زندگی روزمره خود توجه کنند و همین توجه به جزییات را می‌توان به عنوان نقطه شروعی برای توجه به فرهنگ جامعه و تلاش برای تحول و ارتقای آن در نظر گرفت.

در بخشی از یادداشت «از فینگرفود تا اژدر زاپاتا» آمده است: «غذا فقط غذا نیست. غذاها از نظر اجتماعی ارزش‌گذاری می‌شوند و وجهه‌ای اجتماعی می‌یابند. در جامعه ایرانی املت با جوجه کباب، خورشت قیمه با باقالی پلو و ماهیچه و قورمه سبزی با بوقلمون شکم‌پر یکی نیستند. به همین دلیل، گاهی حرمت مهمانی را که دعوت کرده‌ایم با نوع غذایی که برای او تدارک می‌بینیم، نشان می‌دهیم. البته در سال‌های اخیر علاوه بر نوع غذا، تنوع آن هم مهم شده است. در برخی از کشورهای خاورمیانه، میزان روغن موجود در غذا هم نشانه احترام به مهمان است. هرچه غذا چرب‌تر باشد، منزلت مهمان نزد میزبان بیشتر است.

غذا در حکم ویترین است. ما گاهی با غذا سبک زندگی‌مان را به رخ می‌کشیم. درست است که همه ایرانیان کم و بیش غذاهای مشترکی طبخ می‌کنند، اما طبخ غذاهای جدید، که بیانگر آشنایی میزبان با زندگیِ مد روز است، برای او «پرستیژ اجتماعی» به همراه می‌آورد. غذاها به ما تمایز اجتماعی می‌بخشند. گواهی می‌دهند که ما از سبک‌های جدید زندگی پیروی می‌کنیم. جلز و ولزِ استیکِ سنگی از طرفی نشانه‌ای است از طبقه اجتماعی و از طرف دیگر نوگرایی میزبان را منعکس می‌کند…»

کد خبر 5383444 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشر هنوز تازه های نشر جامعه شناسی معرفی کتاب تازه های نشر قاسم سلیمانی معرفی کتاب انتشارات راه یار ترجمه شب یلدا نقد کتاب محمد مهدی اسماعیلی تجدید چاپ انتشارات سوره مهر ادبیات کودک و نوجوان معرفی نشریات رایزنی فرهنگی علوم انسانی اسلامی زندگی روزمره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان تازه در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان جدید در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد. این چهل عنوان در حوزه‌های تاریخ شفاهی، اسناد، اندیشه سیاسی، ترجمه و تحلیل وقایع تاریخی است.

منشورات جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی به موضوعاتی چون مبارزات قبل از پیروزی انقلاب، روندها و نهادهای بعد از پیروزی و حوادث قابل تأمل دهه اول انقلاب پرداخته است.

دفاع مقدس نیز از دیگر موضوعاتی است که در این آثار به چشم می‌خورد. عناوین مرتبط با اندیشه یاران امام خمینی هم از جمله منشوراتی است که مورد استقبال اهالی فکر و اندیشه قرار خواهد گرفت.

همچنین این گزارش از پیش‌فروش مجله «گواه» مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ایام نمایشگاه کتاب خبر داد. مجله گواه براساس اسناد و خاطرات منتشرنشده با پرونده‌های ویژه به مسائل جدیدی در تاریخ انقلاب اسلامی می‌پردازد که برای اهالی تاریخ و عموم علاقمندان مورد توجه است.

مجموعه نشست‌های نقد و بررسی آثار مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز از جمله برنامه‌هایی است که با حضور اساتید، کارشناسان و نویسندگان برجسته در نمایشگاه کتاب برگزار خواهد شد.

برخی از عناوینی که برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب ارائه می‌شود عبارت است از: «حاج شیخ» (زمانه و زندگی آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم) نوشته محمدرضا تمری، مبانی اقتصاد مقاومتی از نگاه رهبری نوشته سید محمد جواد قربی، حفظ نظام در اندیشه و رفتار بنیان‌گذار نوشته محمدعلی جودکی، کتاب «تقویم تاریخ دفاع مقدس، جلد شصت» (عاشورا در هور) نوشته نبی کریمی، جاسوس نوشته امیرعلی آزادی، سربلند در سپیده دم نوشته حسین کاوشی، یادداشت‌های سیاسی ایران (جلد هفتم) نوشته اسماعیل مقامی، از سرگذشت … (خاطرات سید حسن خامنه‌ای) نوشته محمدرضا سرابندی، تاریخ ایران پس از انقلاب جلد هشتم نوشته غلامرضا بهداروند، شهید مطهری سازمان مطلوب روحانیت نوشته علی باقری‌فر.

کد خبر 6100972 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان تازه در نمایشگاه کتاب
  • تایید حقانیت بانوان تماشاگر در رای بازی سپاهان پرسپولیس
  • سهم سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • اعلام جزییات حضور کانون پرورش فکری در نمایشگاه کتاب تهران
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • «نیویورک تایمز» و «واشینگتن پست» برندگان پولیتزر/ خبرنگاران جان‌باخته در غزه تجلیل شدند
  • برندگان پولیتزر ۲۰۲۴ در بخش روزنامه‌نگاری و کتابمعرفی